torstai 2. heinäkuuta 2020

Eilen kameratestissä Nikon 1 J2: katson maalaismaisemaa ja pyhiä pillerinpyörittäjiä

Eilen kameratestissä " vaihdettavalla objektiivilla varustettu erittäin pieni Nikon 1 J2". Kameralaukku on sopivan kokoinen, pieni olkalaukku, viinipunainen, ei ihan heti kastuva, siinä on vetoketjullisia taskuja, ettei esim toinen objektiivi lennä jorpakkoon. Tältä näyttää ihan ensimmäinen kuva: katson maalaismaisemaa ja pyhiä pillerinpyörittäjiä... by © Satu Ylavaara Photography 2020:

tässä raakakuva klo 19.35, käsittelemätön, mutta tietenkin verkkoon pienennetty
tähän lisätty hieman sävyjä, noin klo 19.36, illalla, illalla
kello noin 19.39 aurinko valaisi jättiläisen hampaita. Ajattelen aina Don Quijotea kun näen nämä heinäseipäiden syrjäyttäjät. 
Ja Gulliverin retkiäkin. Ja kreikkalaisia mytologioita lapsuudesta. 
pilvet heijastuvat puhtaaseen veteen klo 19.47, ja tuolla kaukana läpsyttää vettä Matti Majava. Ehkä
ja niin rauhaisat veet
suomalaisia maisemia - ilman kaivoksia
rauhalliset pilvet
nämä kummituspuut kuvattu miniatyyri-toiminnolla, joka on vähäsen hankalasti haettavissa F-näppäimen alta, kun vihaiset sääsket ovat kimpussa, ja nilkkapituisissa saappaissa saa varoa mustikkamättäillä, ettei kyyn päälle astu. Kun kyypakkauksetkaan eivät enää auta. 
sama kuva mustavalkoisena, tai paremminkin infrapuna. Nikon 1J2-kamerasta uupuu mustavalkoinen kuva, saahan sen kyllä jälkikäteenkin. Mutta erikoisohjelmat ovat hitaasti haettavissa. Varsinkin kun huitoo sääskiä. 

© Satu Ylavaara Photography 2020

Hieman pitää säätää, että pienen objektiivinsuojuksen saa pois - naarmuttamatta linssiä. Jos ajaa pyörällä kuvausreissulla, ja joku kaahaa autolla vastaan, on kädellä suojattava kameran linssiä, ettei siihen lennä pikkukiviä. Jos suojus ei ole paikoillaan. Itse kamera on pinkkiä metallia, sen pinta on kohtalaisen liukas, mutta jämäkkä pinkki kaulanauha pitää kameran ehjänä. Ja kaulalla. Meillä on useampaa digikameraa, ja tämän käytetyn kameran testasin eilen ekaa kertaa. Pinkki kamera erottuu mustien, harmaan metallisten ja valkoisten digikameroiden joukosta.

Valovoimaisuudessaan voi jäädä jälkeen muille pokettikameroille. Kohtalaisen nopea kamera, jos tämä nyt on vuodelta 2014 suurin piirtein, mutta saa varoa, ettei objektiivi osu pyöränsarviin kun vihainen hyttysarmeija hyökkää ihmisnahan verille kuvausreissuilla.


( Tiedot alla sitaateissa Nikonin sivulta. ) "Kehittynyt hybridityyppinen automaattitarkennusjärjestelmä"

"Automaattinen kuva (3 : 2); luova, valittavissa seuraavat vaihtoehdot: P, S, A, M (3 : 2), Yömaisema (3 : 2), Yömuotokuva (3 : 2), Vastavalo (3 : 2), Helppo panoraama (normaali vaakasuuntainen 40 : 7, normaali pystysuuntainen 8 : 25, laaja vaakasuuntainen 80 : 7, laaja pystysuuntainen 4 : 25), Pehmeäpiirto (3 : 2), Miniatyyritehoste (3 : 2) ja Valikoiva väri (3 : 2); Valokuvavalitsin (3 : 2); Elokuva (HD 16 : 9, hidastus 8 : 3); Liikkuva kuva (16 : 9)"

 ja "Yksittäiskuvaus, sarjakuvaus, elektroninen (Hi) Itselaukaisin, viivästetty kaukolaukaisu, nopea kaukolaukaisu, ajastettu kuvaus"



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.