lauantai 31. maaliskuuta 2018

Akkunaostoksilla Turuus ja muutakin katukuvvausta

Window shopping and street photography in Turku, Finland 3.3.18. By valokuvaaja Satu Ylävaara, Satu Ylavaara Photography:




Tuulimyllyjä!



Vintagea, retroa ja kivijalkakauppoja




Puutorin laidalla, Osuuspankin seinällä on neonputkimänty. Maariankadulle kasvoi vuonna 1960 tämä 15-metrinen rahapuu ( taiteilija Kalevi Manninen ) Rahapuu tai valomänty, alkuperäiset nimet ovat "Siemenestä puu kasvaa" ja "Elämän puu"kertoo turkulainen.fi


Maariankadulla tonttu jo akkunasta kurkistaa, tokkopa kilttiä nähsä saa? No sa toki, minusta turkulaiset ovat niin positiivisia, että pukki tuo varmasti sopivia paketteja ;) 



Hei hylje! -taidetta. Taiteen pitääkin olla kantaaottavaa, kuuluvaa ja hyvää kuten tässä. 




" Elokuun alussa eri puolelle Turkua rantautuu 50 hyljettä. Hej Hylje! -kampanja pyrkii kasvattamaan tietoutta Itämerestä taiteen avulla. Lasikuidusta valmistetut n. 2 metriä pitkät hylkeet muistuttavat Itämeren suojelun tarpeesta. Hylkeen muotoilusta vastaa vahvasta näkemyksestään tunnettu Stefan Lindfors, ja ne valmistaa varsinaissuomalainen yritys.

Jokainen hylje on uniikki, sillä paikalliset taiteentekijät maalaavat lasikuitupatsaat ennen esillepanoa. Hylkeisiin tulee kyltti, jossa on taiteilijan nimi ja Itämeritietoa.  "  lainaus turkudesign -sivulta

Helsingissäkin kuvasin Hej hylje!
.

Ja se pakollinen Hesburger. Matkustan edulliseti, eettisesti ja ekologisesti, siis kasvisruokaa syöden, julkisia kulkuvälineitä käyttäen, ja harvoin pörsiä aukaisten. Kun seilaa päivän Turuus niin maistuu lämmin soija-tortilla-ateria. 


Puutorilla. HBO Nordicin uutuussarja BRITANNIAa mainostettiin kovasti, ja tykkäsin, katsoin heti kahtena päivänä sarjan. Britannia ei halua "sivistyä" siis menettää itsenäisyyttään roomalaisten yrittäessä valloittaa. Erityisen hieno oli druidien kuvaus, sekä kelttien lävistykset ja tatuoinnit, kehon koristeet ja kuulumiset klaaniin... Olen lukenut sinisen värin maagisesta vaikutuksesta, ja varmasti noita hulluja roomalaisia pölätti sininahkaiset villit. 



Puutorin taideteos, Pekka Paikkarin keraaminen Iglu vuodelta 2011 jolloin Turku oli muotoilupääkaupunki. 


Wäinö Aaltosen Kun ystävyyssuhteet solmitaan -patsas Puutorilla, Aninkaistenkatu 12. 


" Turun kaupunki tilasi veistoksen Aaltoselta lahjaksi Göteborgille kiitoksena sota-aikana Turkuun saadusta avusta " wikipedia


Naakat odottavat...



Turun konserttitalo.




 © Satu Ylävaara 2018


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.