torstai 4. heinäkuuta 2024

Kulttuurimatka Ouluun 072023, osa 2: katukuvvausta, purkutaloja ja seinäkirjoituksia

Kulttuurimatka Ouluun heinäkuussa 2023, osa kaks: Tervetuloa Ouluun 2023 heinäkuussa kulttuurimatkalle!! Mukava kaupunki, mutta pilattu pyöräteillä. Miksi ihmeessä???Pyörätiet ovat vieneet tilan puolet jalkakäytävistä, eli kun olet kulttuurimatkalla muun kuin vain itsesi kanssa, niin jalkakäytävillä ei mahdu ees kahta ihmistä kävelleen rinnakkain, vain peräkanaa. Näin keskustelu on hankalaa. Kukahan törppö sadisti tämän keksi. Että saa leuhkia ulukomailla. Ookkona aivan.... Lisäksi raivohullua vauhtia puskevat aggressiiviset ukot vetivät polkupyörillään sellaista rallia, että jalkakäytävilläkin sai varoa. Mihinkähän helekattiin niillä ukoilla oli kiire. On todella ikävää, että jalankulkijoilta viedään kulkuväylät, eikä saa rauhassa kävellä edes jalkakäytävällä. Ikävää. 

Käytiin katsomassa entisiä huudeja, ja edettiin 1960-luvun kartan mukaan mukavassa opiskelukaupungissa nostalgiamatkalla, tutkiskellen maamerkkejä. Aka katukuvvausta, purkutaloja ja seinäkirjoituksia© Satu Ylävaara Photography 2023:

 "Kaupunki on vaatimaton, mutta seurahuone kuin palatsi. Se on iso ja komea kuin härkä vieraassa karjassa.", I.K. Inha 
Seinäkirjoituksia, historiallisia kaupungilla

kappale kaunista Suomea
tässä aito käsittelemätön kuva

onhan tänään karkkipäivä 
polttaa kesäkatu naista
tilasin ihanan kasvispizzan ilman rucolaa
oikeusturvaa puretaan eikun oikeustaloa puretaan
niin kauniit reliefit koivussa, onko se Kapteeni Koukku vai Jack Sparrow vai Andy McCoy alhaalla, ja ylhäällä Amy Winehouse vai Ranskalaisen luutnantin nainen



© Satu Ylavaara Photography 2023








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.